فواید عسل برای سلامتی

ادمین
آخرین بروز رسانی: 3 بهمن 1403
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
فواید عسل

هر چیزی که باید در مورد فواید عسل برای سلامتی بدانید

عسل سرشار از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان است، دارای خواص ضدباکتریایی است و می‌تواند به‌عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل در مدیریت دیابت نقش داشته باشد.

عسل مایعی شربتی است که زنبورهای عسل از شهد گیاهی تهیه می‌کنند. این یک عنصر رایج در بسیاری از غذاها است و به اشکال مختلف در دسترس است.

این محصول همچنین دارای چندین مزیت بالقوه برای سلامتی است و در بسیاری از درمان‌های خانگی و درمان‌های پزشکی جایگزین نقش دارد.

در اینجا 7 مزیت منحصر به فرد عسل برای سلامتی آورده شده است.

فواید عسل

حاوی انواع مواد مغذی است

یک قاشق غذاخوری یا 20 گرم (گرم) عسل حاوی (1):

کالری: 61

چربی: 0 گرم

پروتئین: 0 گرم

کربوهیدرات: 17 گرم

فیبر: 0 گرم

ریبوفلاوین: 1٪ از ارزش روزانه (DV)

مس: 1% DV

 

عسل اساساً قند خالص است، بدون چربی و فقط مقدار کمی پروتئین و فیبر. حاوی مقادیر کمی از برخی مواد مغذی است، اما بیشتر مردم معمولاً عسل کافی مصرف نمی‌کنند تا منبع غذایی مهمی از ویتامین‌ها و مواد معدنی باشد.

بااین‌حال، شایان‌ذکر است که عسل سرشار از ترکیبات گیاهی تقویت‌کننده سلامتی است که به نام پلی‌فنول‌ها شناخته می‌شوند.

خلاصه

عسل عمدتاً از قند تشکیل شده است، مقادیر کمی از چندین ویتامین و مواد معدنی را فراهم می‌کند و سرشار از ترکیبات گیاهی برای سلامتی است.

سرشار از آنتی اکسیدان

عسل حداقل فراوری شده حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی فعال زیست فعال و آنتی‌اکسیدان‌ها مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک است. گونه‌های تیره‌تر نسبت به انواع روشن‌تر، آنتی‌اکسیدان بیشتری ارائه می‌دهند (2).

آنتی‌اکسیدان‌ها به خنثی‌کردن گونه‌های فعال اکسیژن (ROS) در بدن شما کمک می‌کنند که می‌توانند در سلول‌ها تجمع کنند و باعث آسیب شوند. این آسیب می‌تواند به شرایطی مانند پیری زودرس، دیابت نوع 2 و بیماری قلبی کمک کند (2).

به‌این‌ترتیب، بسیاری از مزایای سلامتی عسل به محتوای آنتی‌اکسیدانی آن نسبت داده می‌شود.

خلاصه

عسل شامل تعداد آنتی‌اکسیدان‌هایی است که حاوی فنولیک اسیدها و فلاونوئیدها است.

 

برای سطح قند خون بهتر از قند معمولی است

باتوجه‌به مدیریت قند خون، عسل ممکن است مزایای جزئی نسبت به قند معمولی داشته باشد.

اگرچه عسل مانند سایر انواع قند سطح قند خون شما را افزایش می‌دهد، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن ممکن است به محافظت در برابر سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 کمک کند.

محققان دریافته‌اند که عسل ممکن است سطح آدیپونکتین را افزایش دهد، هورمونی که التهاب را کاهش می‌دهد و تنظیم قند خون را بهبود می‌بخشد. همچنین شواهدی وجود دارد که مصرف روزانه عسل ممکن است سطح قند خون ناشتا را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بهبود بخشد. (3).

بااین‌حال، درحالی‌که عسل ممکن است کمی بهتر از شکر تصفیه شده برای افراد مبتلا به دیابت باشد، مردم باید آن را در حد اعتدال مصرف کنند (4).

همچنین مهم است که بدانید برخی از تولیدکنندگان عسل را با شربت ساده رقیق می‌کنند. اگرچه تقلب عسل در اکثر کشورها غیرقانونی است، اما همچنان یک مشکل گسترده است (5).

خلاصه

عسل ممکن است برخی از اثرات محافظتی مرتبط با مدیریت قند خون را ارائه دهد، اما همچنان باید در حد اعتدال مصرف شود، به‌خصوص در افراد مبتلا به دیابت نوع 2.

 

ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد

یکی دیگر از فواید عسل همچنین ممکن است به پیشگیری از بیماری قلبی کمک کند. طبق یک بررسی، عسل ممکن است به کاهش فشارخون، بهبود سطح چربی خون، تنظیم ضربان قلب و جلوگیری از مرگ سلول‌های سالم کمک کند. همه عواملی که می‌توانند عملکرد و سلامت قلب شما را بهبود بخشند (6).

یک مطالعه مشاهده ای، شامل بیش از 4500 نفر بالای 40 سال، مصرف متوسط عسل را با خطر کمتر فشار خون بالا در میان زنان مرتبط دانست. یک مطالعه روی جوندگان همچنین نشان داد که عسل به محافظت از قلب در برابر استرس اکسیداتیو کمک می‌کند (7Trusted Source، 8Trusted Source).

 

علاوه بر این، عسل خام معمولاً حاوی بره‌موم است، رزینی که زنبورها از درختان شیره‌زا و گیاهان مشابه تولید می‌کنند. بره‌موم ممکن است سطح کلسترول و تری گلیسیرید را بهبود بخشد (9).

در مجموع، هیچ مطالعه طولانی‌مدت انسانی در مورد عسل و سلامت قلب وجود ندارد. تحقیقات بیشتری برای درک بهتر اثرات عسل بر سلامت قلب موردنیاز است.

خلاصه

عسل با اثرات مفیدی بر سلامت قلب از جمله کاهش فشارخون و سطح چربی خون مرتبط است. بااین‌حال، تحقیقات انسانی بیشتری در مورد این موضوع موردنیاز است.

باعث بهبود سوختگی و زخم می شود

سابقه‌ای تاریخی برای استفاده از عسل موضعی برای التیام زخم و سوختگی وجود دارد. این عمل هنوز هم امروزه رایج است.

بررسی 26 مطالعه در مورد عسل و مراقبت از زخم نشان داد که آن را در التیام سوختگی با ضخامت جزئی و زخم هایی که پس از جراحی عفونی شده اند، مؤثرتر نشان می دهد (10).

عسل مانوکا، به طور خاص، ممکن است کاربردهای مثبتی در درمان سوختگی داشته باشد. به بااین‌حال اگر سوختگی شدید دارید، درمان‌های خانگی جایگزین مناسبی برای مراقبت‌های اورژانسی نیستند و باید فوراً به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید (11).

محققان بر این باورند که قدرت شفابخش عسل ناشی از اثرات ضدباکتریایی و ضدالتهابی آن است (12).

متخصصان طب سنتی بعد از حجامت افراد از عسل برای التیام و بندآمدن محل حجامت بهره می­برند.

خلاصه

هنگامی که عسل روی پوست استفاده می‌شود، می‌تواند بخشی از یک برنامه درمانی مؤثر برای سوختگی‌ها، زخم‌ها و بسیاری دیگر از بیماری‌های پوستی باشد. به‌ویژه برای زخم‌های پای مرتبط با دیابت مؤثر است.

ممکن است به سرکوب سرفه در کودکان کمک کند

سرفه یک مشکل رایج برای کودکان مبتلا به عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی است. این عفونت‌ها می‌توانند بر خواب و کیفیت زندگی کودکان و والدین تأثیر بگذارند.

یک بررسی از چندین مطالعه در مورد عسل و سرفه در کودکان نشان داد که عسل مؤثرتر از دیفن‌هیدرامین برای علائم سرفه است. همچنین ممکن است به کاهش مدت سرفه کمک کند (13).

بررسی دیگری اشاره کرد که ممکن است کیفیت خواب را در بین کودکان مبتلا به سرفه و همچنین والدین آنها بهبود بخشد. علاوه بر این، بر خلاف برخی از داروهای سرفه، عسل هیچ‌گونه عوارض جانبی ندارد (14).

بااین‌حال، به دلیل خطر بوتولیسم، هرگز به کودکان زیر 1 سال عسل ندهید.

خلاصه

برای کودکان بالای 1 سال، عسل می‌تواند به عنوان یک سرکوب کننده طبیعی و ایمن سرفه عمل کند. برخی از مطالعات نشان می دهد که حتی از داروهای خاص سرفه نیز موثرتر است.

به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه کنید

عسل اغلب به‌راحتی به رژیم غذایی شما اضافه می‌شود. برای دریافت مقدار کمی آنتی‌اکسیدان از عسل، می‌توانید به هر شکلی که معمولاً از شکر استفاده می‌کنید از آن استفاده کنید. برای شیرین‌کردن ماست ساده، قهوه یا چای عالی است. همچنین می‌توانید از آن در آشپزی و پخت‌وپز استفاده کنید.

بااین‌حال، به یاد داشته باشید که عسل یک نوع قند است، بنابراین مصرف آن باعث افزایش سطح قند خون شما می‌شود. خوردن مقادیر زیاد عسل، به‌ویژه به طور مداوم در یک دوره طولانی، می‌تواند به افزایش وزن کمک کند و خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت نوع 2 یا بیماری قلبی را افزایش دهد (15).

خلاصه

می‌توانید از عسل برای شیرین‌کردن ماست یا نوشیدنی‌ها، به‌عنوان ماده‌ای در بسیاری از دستورالعمل‌ها یا به‌عنوان یک درمان خانگی برای زخم‌های جزئی و سرفه استفاده کنید. ازآنجایی‌که عسل قند است، سعی کنید مصرف خود را محدود کنید.

 

نتیجه ­گیری

  • عسل به لطف ترکیبات مفیدی که در خود دارد، مانند آنتی‌اکسیدان‌ها و بره‌موم، چندین فواید بالقوه برای سلامتی دارد.

 

  • این یک جایگزین عالی برای شکر است، اما آن را فقط در حد اعتدال مصرف کنید، زیرا همچنان مانند قند در بدن شما رفتار می‌کند.

 

  • همچنین، بدانید که کودکان زیر یک سال نباید عسل بخورند، زیرا با خطر بوتولیسم مرتبط است.

 

منابع:

  1. https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1103956/nutrients
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6225430/
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6115915/
  4. https://doi.org/10.1016/j.nut.2014.06.011
  5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28527183
  6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7277934/
  7. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31760826/
  8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4433628/
  9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6893770/
  10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9719456/
  11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28901255
  12. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4216698
  13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6513626/
  14. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27280298/
  15. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29181456/

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.